Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Mevr. Nebeling:

Maar dat kan jij toch niet doen, Trui; je hebt een lijfrente.

Mevr. Welma:

Ik moet het doen, Henriet. Met alles af te schaffen wat op weelde lijkt, kunnen we per jaar misschien duizend gulden uitzuinigen; en dus in vijf jaar, of langer, wanneer het nog kostbaarder is, de schade vergoed hebben. Maar om dat te doen zonder dat het gemerkt wordt, moeten we, als de collier te krijgen is, de heele som ineens hebben, en daarom wou ik jou vragen, ons te helpen. Mijn zwager kan ik het niet vragen ; die heeft alleen zijn pensioen. Zou jij nu, tegen gewone rente, mij de som willen leenen ?

Mevr. Nebeling:

Hoor eens, Trui ; even goede vrienden, hoop ik, maar daartoe ben ik niet genegen. In elk ander geval met liefde, maar in dit niet. Het spijt me, je te moeten weigeren, maar dat ik geld zou moeten bijpassen om de dolle sprongen van jouw dochters te betalen, dat vind ik een beetje al te gek! Daar doe ik niet aan.

Mevr. Welma:

Ik geloof dat je me verkeerd begrijpt, Trui. 'tls niet om betalen of bijpassen te doen, maar om me de som voor te schieten, tegen rente; dat is toch hetzelfde alsof je het op hypotheek of op andere wijze Uitzet.

Sluiten