Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VONDELPARK.

collectie afgietsels van kunstvoorwerpen, beelden en houtsnijwerk, graftomben en kerkbanken die, origineel, elders aanwezig zijn en last-notleast, in een uitbouw de collectie Drucker, bestaande uit de schilderstukken van Israëls, Mauve, Mesdag, Maris e. a.

Ik zou u niet aanraden na dit Museumbezoek nog veel te gaan loopen, want niets is vermoeiender, vooral in een vreemde plaats, dan musea zien. Zijt ge niet vermoeid, welnu dan is het Vondelpark dichtbij.

Hebt ge tijd, ga dan liever eens op de tram en laat u rijden naar den IJkant. Daar, achter het Centraalstation, vindt ge een stoompont, die naar den overkant gaat en ook een, die naar de ljkade vaart. Is 't mooi weer, dan is een tochtje met de bootjes naar Nieuwendam wel aardig.

Ge ziet dan Amsterdam van 't water,

$ ❖

*

Amsterdam en zijn scheepvaart.

Amsterdam aan den IJkant ! Dat beteekent Amsterdam als handelsstad en haven. De scheepvaart verdeelt zich, door de uitgestrektheid van het havenfront, meer en verder uit elkaar dan die te Rotterdam in de Maas. Daarom kan men moeilijk een totaal-indruk krijgen van de enorme hoeveelheid zeeschepen en van het reusarhtige handelsverkeer naar alle oorden van de wereld, dat vanuit Amsterdam door het Noordzeekanaal gaat. Toch is de aanblik van die mastbosschen en het aantal stoombootpijpen en het panorama van

Sluiten