Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

(= pendak dina iki) klaar zijn (laat ze klaar zijn enz.). — Haal voor mij wat inkt. — Zoek mij een mooi paard. — Geef de paarden te eten. — Geef dit gras aan 't bruine paard te eten.

90.

Sidin!

Koela.

Djarankoe dawoek keroken sing resik , lan mengko soré djam lima lapakana, arep dak-toenggangi.

Titihan sampéjan dawoek pintjang.

Dek kapan olehé pintjang (= is hij kreupel), lan sabab déning apa?

Pintjangipoen saweg waoe éndjing kémawon; ingkang dados sabab P koela boten soemerep.

Pariksanen tratjaké, menawa keiebon (= er in geraakt) krikil.

Sainpoen koela-pariksa tratjakipoen, boten wonten poenapapoenapanipoen.

Apa pintjang tanpa karana? amesti ana sababé.

Tingal-koela dengkoelipoen soekoe kiwa ingkang ngadjeng ragi aboeh.

Sa-iki ko-tainbani apa?

Koela-oeroet akalijan werak panas.

Djarankoe dragem baé mengko soré djam lima lapakana.

Inggih sandika.

Sing dak-enggo mengko soré: lapak anjar.

Kagoengan-sampéjan lapak ingkang énggal dèrèng mantoek.

Ana ngendi?

Kala wingi sampéjan-samboetaken doemateng radèn ngabèi Tjitra Naja; ing sapoenika dèrèng ka-antoekaken.

Jèn mengkono, kowé menjanga ing omahé raden ngabèhi Tjitra Naja, djaloeken lapakkoe.

Pemireng-koela (= naar ik lioor) radèn ngabèi Tjitra Naja tindak doemateng Ngampèl; ing dinten poenika dèrèng kondoer; éwa-dènten inggih koela-lampahi dawah-sampéjan.

Jèn radèn ngabèi Tjitra Naja doeroeng moelih, takonana sing wadon, apa lapakkoe di-enggo menjang Ngampèl; jèn ora, djaloeken, warahen jèn arep dak-enggo mengko soré.

Inggih, sandika. (Winter, Jat. Samenspraken.)

Sluiten