Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

genoeg stonden, om aan de diefegge, de lichtzinnige, de leugenaarster van voorheen met vertrouwen de helpende hand te reiken en haar de kans te geven om verder in eer en deugd haar stillen weg te gaan, dan konden wij ons huis wel sluiten, of wij moesten het inrichten tot een levenslang verblijf van ongeneeslijkezedelijk-kranken.

Ik stel er prijs op te verklaren, dat ik in mijn groote gemeente kennis gemaakt heb met vele achtenswaardige oude getrouwen onder dienstboden, wier jeugd op Zetten was gesleten, en dat ook van onze oud-verpleegden velen reeds jaren lang in dezelfde betrekking bleven.

Wat overigens de uitkomsten van ons werk betreft, die zijn natuurlijk niet onder cijfers te brengen. Toen 2 jaar geleden Jw. Rovers er naar gevraagd werd, gaf zij de volgende statistiek.

Van 72 die het gesticht verlieten:

uit het oog verloren 11;

den verkeerden weg opgegaan 14;

bevredigend, d. w. z. goed of zeer goed, of tamelijk of op 't kantje om te vallen, maar staande blijvend 47.

En hoe zou die uitkomst veranderen in gunstigen zin, hoeveel meer ongelukkigen zouden behouden worden, wanneer alle vrouwen in Nederland voor haar zusteren, die door verwaarloosde opvoeding, door gebrekkigen aanleg, door slechte omgeving, door verleiding en verzoeking in schuld zijn gevallen, persoonlijk in haar kring, op haar manier wilden doen, wat onze Vereeniging doet, immers niets meer dan de helpende hand reiken, met vertrouwen in haar beter ik haar tegemoetkomen, haar beschermen tegen zichzelf, tegen

Sluiten