Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

nog in top. De Gouverneur-Generaal ontvangt bij zijn vertrek van het russisch eskader dezelfde honneurs als bij zijn komst, en evenzoo paradeeren en salueeren onze schepen ook weer nu hij voorbij stoomend naar den wal gaat.

Daar klimmen op de donkere russische schepen 'n massa witte plekjes naar boven in 't want, terwijl een gróote stoomsloep langszijde van de Amiral Nachimoff komt te liggen bij de valreep. De witte plekjes zijn op de raas rijen donkere poppetjes tegen de heldere lucht geworden. Daar gaat de Groot-admiraalsvlag statig neer en valt het eerste schot van een zeer plechtig Salut. De Grootvorst is van boord, de sloep zet snel koers naar de haven!

Even als bij ons, vallen na het tweede en derde schot van het Admiraalschip de andere Russen met hun' batterijen in, en 't duurt niet lang of het geheele eskader met de sloep van den Grootvorst incluis en de geheele ree zijn weer totaal onzichtbaar geworden. — Wat 'n kruit wordt er verschoten, de heele ree en de haven ruiken er naar!

Daar komt aan 't begin van de haven de stoomsloep van den Grootvorst uit den damp! Opgepast, nu zullen we 'em zien! Maar duivelsch goed gekeken, want hij gaat heel gauw voorbij en dan onder dat salueeren en paradeeren! Enfin, we zullen zien.

Een groote witte vlag met dubbelen gekroonden adelaar staat kaarsrecht voorop in de stoomsloep. Er is nóg wat in die vlag te zien, maar wat kunnen wij niet goed onderscheiden: die kruitdamp ook! en de sloep loopt zoo gauw! Maar achter in de sloep, in de kajuit,

Sluiten