Geen zoekvraag opgegeven

  • / 42

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Enkele nummers uit „Van Gorcum's Verhalenbundels":

VAN TWEE KLEINE MEISJES IN HOLLAND, (12) door Aafje Fokker, met illustraties van A a f j e B r u y n.

De schrijfster vertelt hierin hoe 2 kleine meisjes die uit Indië komen, Holland zien. Hoeveel ze ook. over Holland hoorden, toch bezien ze de werkelijkheid met verbaasde ogen. De trams, de hoge huizen, het kaal worden van de bomen, het is alles even belangwekkend. Het echt Hollandse Sint-Nicolaas- en het Kerstfeest zijn hoogtepunten van „het verlof". Hoe genieten zij van de sneeuw en het dunne ijslaagjeü 't Is alles echt gebeurd en is er iets wat kinderen interessanter vinden? — Prijs 90 cent ing.; geb. 60 cent meer.

VERTELLEN! LUISTER JE MEE? (9)

Verhalen voor Kleuters door Aafje Fokker, ingeleid door Henriëtte J. Kluit, met bandontwerp en illustraties van Aafje Bruyn.

Een bundel vrolijke verhaaltjes. Zeer geschikt om te vertellen of voor te lezen aan 4—8 jarigen, thuis of voor grotere groepen. Het is juist de verteltrant, die uit de verhaaltjes spreekt, die het zo aanlokkelijk maakt. Door de knutselwerkjes, die bij de verhaaltjes aansluiten, worden de kinderen actief bij de gebeurtenissen betrokken. De vlotte illustraties en passende omslagfoto maken een aantrekkelijk geheel. — Prijs zie boven.

Dit smakelijk uitziende boekje bevat een veertigtal alleraardigste verhaaltjes voor de kleuterleeftijd. Ze zijn bijzonder geschikt om te worden voorgelezen en de kinderen zullen de plaatjes wel leuk vinden. Aardig zijn ook de bij de verhalen aansluitende knutselwerkjes, die de kinderen met een beetje hulp van een oudere uit kunnen voeren. Het geheel is een geschikt cadeautje. (L. W.-S.)

VAN GORCUM & COMP. N.V. - UITGEVERS - ASSEN

AAFJE FOKKER

TWEE KLEINE MEISJES DUN HOLLANDS

VAN GORCUM & COMP UITGEVERS ASSEN

Sluiten