Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Wie zich slechts door lezus overgeeft aan Gods leiding, die kan volkomen rustig zijn. Als Hil vóór u is, wie kan dan tegen u zijn? Wie of wat kan u dan deren? Zo wordt in deze opgewonden tijd het lezen van den Bijbel de enig werkelijk rustgevende ontspanning voor ons allen, indien we slechts luisteren willen naar de stem, die daarin spreekt.

Niet door kracht, noch door geteeld, maar door Mijn Geest zal het geschieden.

Zacharias 4:6.

Bob Brender.

Soms zijn er ogenblikken dat herinneringen van lang geleden als op een rolprent langs je heentrekken en voor me zie ik weer de kinderen uit de 5e klas. En ze komen en gaan, soms in een hits, soms verwijlen ze langer en gedetailleerd. Ook lijkt het of T^^T1 6en poos de prent wordt stopgezet en het kind met duidelijk de naam erbij vermeld, treedt sterk in het licht, maar prettig ot onplezierig, je moet blijven kijken.

Daar had je b.v. Lientje Rens met haar blonde vlechten, Hans bpelt die zo goed rekende, Treesje Groen die afkeek, Bart Everts niet dom, maar wat goedig en lui enz.

Maar die het meest de aandacht vraagt is wel Bob Brender die zo sterk naar voren springt, dat hij geen tijd heeft om te wachten tot de plaat stilstaat en zomaar uit het kader vliegt, hoewel hu toch behoort tot de 5e klas van onze lagere school. Het was dan ook een vreemd geval, dat met Bob Brender, zoiets typisch nee er is haast geen bepaalde uitdrukking voor. Hij was al een tikje te oud toen hij in onze klas kwam. Hij doubleerde wel eens en dat kon je vroeger nog rustig doen. Er werd met ziekte der leerlingen, overplaatsing der ouders en wat niet al rekening gehouden, maar met Bobs geval had dit natuurlijk allemaal niets te maken.

Sluiten