Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

voor meneer A. Hij komt straks om zeven uur". Demonstratievér kan het al niet! Als de mevrouw weg is denk je nog eens inspecterend en voldaan: „Nu kan zelfs de koning op bezoek komen, wie doet me wat!"

Dan is daar het uur dat hij- ïs gekomen met een paar geweldige koffers, buitenlands model, gevuld met allerlei wonderen en nieuwigheden. Hij kan boeiend vertellen van zijn verre reizen en als vliegen op een taart kleven de kinderen hem aan. Het is ook allemaal zo interessant en belangrijk en we gevoelen ons wat achter bij hetgeen die man zo heeft meegemaakt. De vijfjarige Flip, die pas een nieuw geluidgevend dieren boek kreeg, gaat zo ver dat hij de eregast met bewonderende ogen aankijkt en in alle ernst zegt: „Oom, je bent eigenlijk nog veel leuker dan een olifant!"

Tegen het naar bed gaan wordt de kleintjes uit de kinderbijbel voorgelezen en dat zal vandaag de eregast doen, die er zich' graag voor zet en een uitmuntend voorlezer is. Weldra zit de jeugd muisstil in alle devotie te luisteren. „En Jezus zeide..." Vanavond wordt er extra verteld en gelezen, de platen krijgen

Sluiten