Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

*Z* TEEKENINGEN. No.

^47 In een dito , vertoont zig een roscouleurde Koe, daar nee vens, een vaalcouleurde dito, rustende: verder een Huismans Wooning, byGeboomte, natuurlyk, zonachtig en uitvoerig mei ' dito behandeld, door Swertner.

48 Een bevallig Heuvelachtig Landfchap met een Ri-

vier doorfneeden en vloeyende Watervallen, waar by een Hengelaar, verder geftoffeert met Wooningen en Geboomte en een Bergachtig verfchiet, " zonachtig en fraay met dito behandeld, door dgricofa.

49 Een Keukenmeisje, in een Vertrek beezig Wor¬

telen te fchraapen , op een Stoel ter zyde ftaat een roode aarde Pot, krachtig met Crajon geteekend, in kleuren , door L de Meni.

50 Voor een fleenen Nis, in de Plint met een Basre¬

liëf van Kindertjes , flaat een Vrouwtje in antique Kieeding, het Hoofd met Bloemen verfiert, voor haar flaat een Mandje, zy houd in de Hand ' een Bloemfefton, terzyde ftaat een Kindje met ' een Vogelnestje, verder een Italiaans Gebouw Meesterlyk met de Pen en dun met Sapverwen , door J. Grandjean.

51 In een aangenaam Landfchap, ziet men op den

voorgrond ter linker zyde, een oude gefcheurde Stam van een willige Boom, by een klaar Beek- / je, waar in twee Osfen waaden: verder op een / hoogen Heuvel zitten Landlieden by ruftend Vee en willig Boomgewas ; alles is natuurlyk en Meefterlyk fraay met Sapverwen geteekend, door J. Perkois, naar een Schildery van J. Botb.

52 Twee ftuks bevallige Zomerachtige Veldgezich¬

ten , geftoffeert met een ruftend Boertje en een O gaande Boerin met Melk Emmers, verzelt van verfcheide ftaande en ruftende Beeften en eenie Watergevogelte by Beekjes; verders Geboomti

en-

Sluiten