Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

(9*9)

den, dewijl de berg volftrekt onbeklimbaar is, behalven één fmal voetpad aan de eene zijde. Toen de Asfiantheèrs zig , in het begin dezer eeuwe, den weg na de zee baanden, en zig alle de overige grootere Natiën onderwierpen, hadden zij veel werks met de Krobboërs. Deze begaven zig naamlijk op hunnen berg, doende niets meer, dan, wanneer ze de Asfiantheèrs, welke bij de 3000 zouden geweest zijn, den berg zagen beklimmen, dat ze groote fteenen na beneden lieten rollen, en de Asfiantheèrs zig deswege gedrongen zagen, om hen goede voorwaarden van vrede in te willegen.

Fanthee is insgelijks eene Republiek, maar merklijk groot. Zij ftrekt zig over Akra na den zeekant uit, waarvan ze door eene zeer groote rivier, de Akra-rivier genaamd, word gefcheiden. De meeste Hollandfche en Engelfche Forten liggen in het Fantheisch Gebied. De inwooners zijn naarftig, bouwende veel Mais, en zij is, tiit dien hoofde, hier de korenfchuur zo wel voor ons als onze Negers.

Akim is dat Koningrijk, het welk tegen over Aquapim het land in , of noordelijk van hier ligt. Het moet voordezen, vóór dat het door de Asfiantheèrs te ondergebragt wierd, een volkrijk land geweest zijn, het welk men daaruit kan opmaaken, dat deszelfs bewooners zig, in voorige tijden, menigmaal, tegen de Asfiantheèrs verzetteden , en ' wegens de menigte van

goud,

Sluiten