Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

190 REGISTER van

vermits vernietiging en ophef van het vyfjaarig beftand. 2.7 • Maart.

By Swartfenb. I. c. p. 398. Ordonn. van Borg. en Raad, Gezwoorne Meente etc. nopens de opzegging, en expiratie van alle verhuiringen; als mede op het ftralïen van geweld. 19. April.

In de App. agter het Stadsb. Sententie, gegeven door den Redger SickePantser. 8. Juny.

By my in H. S. Adidem van Borg. en Raad, gegeven tusfchen de Kreemers en Sweertvegers. 29. July. In het Kremer gildeb. Adidem tusichen de Kremers en Schedemakers. 29. July. Ibidem.

Confirmatie des Konings van Spanjen, van de ordonnantie en het edict van Keizer Karei de V. tot extirpatie der ketteryen etc. 20. Aug. By Swartfenb. l.c. p. 402. Atteftatie van Evcrhardus, dat wanneer mandaten by de Hooftmannen kamer uit naam van den Ölderman worden verleent, en de party compareert, dezelve als dan aan het gildregt word gewaezen.

In de Stads Arch. C. 2. 19. Belofte, gegeven door Martén van Naarden, Lieutenant van de Hooftmannen kamer, uit naam van Koning Philips, aan die van Westerwolde, om hen te maintineeren by de privilegiën, etc. 3. Nov. By dc Heeren Driesfen, en my in ff. S. Sententie van Borg. en Raad over de handwerken en 'ambagten in de Ommelanden. 7. Nov. Ibidem.

Pla-

Sluiten