Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

TWEEDE PERIODE

73

paar woorden aangeven, wat je bezwaar is. Maar als je 't niet wil doen, is 't ook goed. Alles zal uitsluitend gaan naar jouw hoog welbehagen. (Hier staat een buiging.) Flauw, hè? Geloof mij je gelukkigen verloofde

Willem

Ik ben lastig, maar stuur me ook s.v.p. even copy van 't vers, waarin de regel voorkomt:

Voor liefde in hartstocht eindloos vlieden moet.

Bussum, Parkzicht 21 April '99

Allerliefste, Jan Broedelet is pas om tien uur 's avonds hier vandaan gegaan; ik ben toen een eindje met hem medegeloopen om nog wat kaartjes op de post te brengen, en zit nu om half elf nog even aan je te schrijven.

Een zin in je brief heeft me even nadenkend gemaakt, omdat ik hem niet begreep: „Ik heb nog niet eens antwoord op den verlovingsbrief." Toen ik dat voor het eerst las, dacht ik: Heeft Jeanne mij een „verlovingsbrief" geschreven, en heb ik vergeten daar antwoord op te sturen? Het bleef mij geheel en al duister. Dom, hè? Maar langzamerhand begon ik te begrijpen, dat je daar den brief mee bedoelde van jou aan de familie, bij wie je wil gaan logeeren. Toen begon ik weer vroolijk te kijken en lachte mezelf uit. Omdat ik nu de mogelijkheid begin te vermoeden, dat die familie, wier naam je wel tegen mij genoemd hebt, maar ik mij niet kan herinneren, misschien een kaartje aan mij gestuurd kan hebben, in plaats van aan jou, laat ik hier een lijstje volgen van al de mij onbekende menschen van wie ik kaartjes ontving:

Mademoiselle J. van Weleveld.

W. M. Huygens.

Hr. en mevr. van Langen.

C. L. Scheidier List.

Hr. en mevr. v. Druten-ten Oever.

Sluiten