Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

200

krijgen .... L. was hier. Ze heeft bij ons thuis gisteren met P. *) gesproken. Hij was boos op mij „omdat ik niet van je hield". Vreemd toch....

L. J. Ik houd natuurlijk heel veel van je, het is niet altijd waar wat P.**) zegt.... Als je het geld hebt, moet je er allereerst wat voor een pak, schoenen, hoed en jas van afnemen. Dan ben je meteen voor de winter klaar. Want als je daar mee wacht, heb je later het dubbele te betalen. Zul je het doen?! Dan moet je zoo'n pak nemen, dat van boven gesloten is. Dat stond je zoo aardig. Ik ben een heel gezellig boek aan het lezen: „De Negerhut van Oom Tom". Had er vroeger wel eens in gelezen maar heb toen stukken overgeslagen. J. heeft het van school te leen. Nu maak ik er meteen gebruik van. Anders kom je er niet toe.

Zal je dat stukje zeep sturen. Dat kun je toch wel gebruiken, hè ? Zal zien, dat ik nog wat boterbons voor je te pakken krijg. De vorige had ik van M. gekregen. Dacht toen niet dadelijk aan jou. Vond het later heerlijk ze je te sturen.

J., Wat een afschuwelijk spoorweg-ongeluk is er gebeurd! Het zal daar op het oogenblik wel een ruïne zijn.... De Duitschers krijgen weer behoorlijk op hun kop....

Van morgen kreeg ik de illustraties voor je fabel. Mooi zijn ze, hè? Wat zal het een aardig boekje worden. Komt het gauw uit? Ik verlang er naar of ik het zelf gemaakt had.

Zeg, we hebben op het oogenblik niet zooveel geld. Laat ik maar niet naar Den Haag komen. Ik zal de opening van de Staten-Generaal nog wel eens te zien krijgen .... ***)

(Telegram) Neen, onrustige duivel. — M.

L. J., Het is bij mij op het oogenblk erg rustig boven. Het kindje van L. slaapt hier. Ik heb een kermisbed op den grond gemaakt en nu slaapt ze. Heb een paar doeken tegen de ramen gehangen, nu is het zoo halflicht. Ik moet telkens huilen als ik naar Marietje kijk. Ze heeft ook zoo'n lief gezichtje.

Ik voel me zoo verdrietig. Was jij nu maar bij me, hè ? Wat zou dat heerlijk zijn.

Ik was eigenlijk mijn stenografie aan het maken toen L. kwam.

*) Een geest. **) De geest. ***) Werd w. s. uitgelegd (en uitgespeeld) als een „gebrek aan belangstelling".

Sluiten