Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VERTAALDE WERKEN

317

TROLLOPE (Anthony) 1815—82. Engelsch.

In zijn tijd een veel gelezen schrijver. Hij raakte een tijdlang in vergetelheid en thans begint men zijn boeken weer te herdrukken. Hij had werkelijk verteltalent, maar zijn verhalen zijn overigens slordig, wijl ze haastig, tusschen zijn gewone werk (post-beambte) door, geschreven werden.

Echt Engelsche boeken: vossenjacht, verdeeling van deugd en ondeugd over zijn menschen, een weinig godsdienst en een behoorlijke liefde.

De Predikant pan Boll Hampton — De Diamanten der familie Eastache.

TSCHUDI (Clara). Noorsch.

Marie Antoinette's Jeugd Het boek Is historisch tamelijk betrouwbaar.

TURNER (Ethel S.). Engelsch.

Schuilnaam van Mevrouw H. R. Curlewis, geboren in Engeland, ging naar Australië en schreef vele, boeiende meisjesboeken.

Edna's Geluk — Een lastig Meisje — Moeders jongste Lieveling — De Bengel — Sparrebloesem —1 Een Gewichtige Dag — Her Wonderkind — De Huisjes pan David en Jonathan &» Drie jonge Meisjes — Bridgid en de Bengel (tamelijk vrij) — Broer — Een Wonderkind — De Familie Jarvey — Het Geheim pan de Zee — In de Bergen — Zepen kleine Australiërs, is minder aan te bevelen. Moedertje Meg, en De Bewoners pan Misrule zijn vervolgen op dat boek.

TURNER (Lilian). Austral.

Schuilnaam van Mevrouw F. Lindsay-Thompson, die aardige, geestige verhalen voor meisjes schreef:

Bettg, een Australisch Meisje — Betty als Schrijfster — De Meisjes Perry — De Aprilmeisjes — Drie Nieuwe Kameraden.

TWAIN (Mark) 1835—1910. Amerik.

De meest bekende Amerikaansche humorist Samuel Langhorne-Clemens schreef onder dien naam. Als een echt Amerikaan heeft hij alles aan de hand gehad. Hij was drukker, matroos, journalist. Hij verloor zijn fortuin door het mislukken van een uitgeverszaak, maar herstelde dat verhes door in 1895 over heel de wereld een reeks lezingen te beginnen. De Lotgevallen pan Tom Sawyer, beschrijvend de schelmstreken van twee jongens, een boefje en een burgertje, kan men moeilijk als jongensboeken aanbevelen, indien de vertaling letterlijk naar het origineel is — Een vervolg is

Sluiten