Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

10

olie, Katoenzaadolie, Sesamolie en Grond" notenolie. Van deze oliën zijn in ons klimaat de cocosolie en palmpittenolie vast, terwijl de andere oliesoorten vloeibaar zijn. Al deze plantaardige oliën en vetten dienen eerst een raffinatie-proces te ondergaan, teneinde een reukloos en smaakloos product te verkrijgen, hetwelk geschikt is voor de bereiding van margarine. Dit raffineeren geschiedt in eerste instantie door toevoeging van caustic-soda aan de ruwe olie, ter verwijdering der vetr zuren, terwijl daarna, door middel van Meekaarde, de kleurstoffen aan deze plantaardige vetten onttrokken worden en het raffinatieproces eindigt met het blazen van stoom onder vacuüm door deze gebleekte vetten, teneinde de reukstoffen er af te distilleeren.

Na deze drie bewerkingen ondergaan te hebben, zijn de oliën en vetten geschikt voor gebruik.

HARDING.

Vloeibare plantaardige oliën zijn echter in veel grootere hoeveelheden te krijgen dan de vaste vetten. Het was dus een zeer belangrijke ontdekking van Normann, toen hij vond, dat men een olie katalytisch kon harden tot een vet. De oliën onderscheiden zich in hoofdzaak van de vetten

Sluiten