Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

8

uitgaven voor uitstekende huishoudsters en dit allerminst bleken te zijn. Eindelijk kwam er een allerliefste vrouw: zij was flink en had een helder verstand, practisch oordeel en was daarbij een moeder in haar hart. Voor de drie meisjes zorgde ze uitstekend en ?t duurde ook niet lang of de kinderen hechtten zich aan haar alsof zij hun moeder was.

Vreemd was het niet, dat twee jaar, nadat deze uitmuntende vrouw in zijn huis was gekomen, de dokter haar trouwde en haar de moeder van zyn kinderen maakte. Marie was toen zeventien, Truus vijftien en de kleine Emy negen jaar.

De grootste vreugde voor de meisjes was, toen moeder haar vertelde, dat ze een kindje verwachtte en Tineke werd dan ook met gejuich begroet. Het kleine ding werd vertroeteld door de oudere zusters en de verhouding van moeder en dochters was zoo, dat men niet kon begrijpen, dat de doktersvrouw de stiefmoeder was der drie oudsten.

Toen Tineke twee jaar was, werd Jaapje geboren en ook het broertje nam direct het benjaminsplaatsje van Tineke in.

Maar het gelukkige gezin bleef zoo niet lang bij elkaar, want Jaapje was nog geen jaar toen vader plotseling stierf aan hevige longontsteking. Marie had examen nuttige en fraaie handwerken gedaan en gaf les op een school in een der naburige dorpen. Maar daar dit leven haar niet beviel en zij meer artistiek was aangelegd, veel voelde voor mooie kleuren en graag ontwerpen voor handwerken maakte, kreeg ze grooten lust, een handwerkzaak, die in de stad te koop werd aangeboden, te koopen. Ze deed dit

Sluiten