Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

6

Het was een buitengewoon vriendelijke kamer. Men kon zien, dat alles wat zich daarin bevond, meer tot gemak en gezelligheid bijdragen moest, dan tot sier, terwijl de degelijke, krachtige uitvoering der meubels, aan het geheel een solieden indruk verleende.

Er waren echter op allerlei tafeltjes en standers verschillende potten met rijk bloeiende planten aangebracht, die, smaakvol gerangschikt, zulk een heerlijk effect maakten, dat men het minder stijlvolle van het meubilair in 't geheel niet opmerkte, maar dadelijk een echt prettigen indruk van het vertrek verkreeg.

Boven bevonden zich 3 flinke slaapkamers en een badkamer en daarboven een groote vliering met een aardig dienstbodenkamertje.

Op den achtersten hoek van het huis, boven keuken en badkamer, was de gevel doorgetrokken en eert soort torentje gebouwd, met een naar alle vier kanten open plat, dat door eeri spitstoeloopend dakje gekroond werd en een ruim vergezicht bood over het omringende landschap.

Aan de vier kanten waren vaste, witgelakte banken van smalle latjes en een evenzoo geschilderde vaste tafel bevond zich in het midden. In één der hoeken was een kleine spijzenlift aangebracht, die vanuit de keuken bediend kon worden en waarmede de thee en andere versnaperingen naar boven werden geheschen.

In den zomer was het daarboven een heel mooi zitje. Aan de voorzijde had men het gezicht op den grooten straatweg, waar het vooral des Zondags en op de vrije namiddagen in de week, heel druk kon zijn. Honderden auto's van allerlei grootte en vorm snorden er ronkend langs ; het getal der fietsers liep haast in het ontelbare en aan wandelaars was er geen gebrek.

Dat gewoel en gewemel, het praten en lachen der voorbijgangers, het juichen en joelen der talrijke kinderen, en soms het gezang van een voorbij marcheerenden troep padvinders,

Sluiten