Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

11

ze binnen. - „Daar zijn zoo waar Grijsje en Zwartje ook. Ze komen zeker eens kijken, of er ook wat voor haar is op 't feest." En tante Truus stond al op, om de lever uit haar mantelzak te halen. Teun gaf de deugnieten een schotel melk.

„Teun!" riep tante Truus uit het achterhuis. „Waar heb je mijn mantel neergelegd? 't Is hier zoo donker, ik kan niets zien!" - Teun kwam met de lamp, en daar zagen ze den mantel op den grond liggen. Niemand vermoedde nog kwaad. Maar de mantel werd opgetild, en ja, toen kwam alles aan 't licht!

Aal en Teun waren heel boos op de schrokkers. Voor straf werden ze allebei opgesloten in de slaapkamer. Ze kregen niets van al 't lekkers, dat er nog was. En wat denk jullie, dat de twee deugnieten deden? Wel, Grijsje sprong in 't bed van Aal, rolde zich op als een bal en ging slapen. En Zwartje sprong bij Grijs, rolde zich tegen haar aan en ging ook slapen. Zoo lagen ze nog, toen Aal naar bed moest gebracht, en Teun ze weg kwam jagen. Ik denk, dat de bengels de straf niet heel erg gevonden hebben. En of 't geholpen heeft, ja, dat weet ik ook niet!

M. H. E. BRINKGREVE.

Sluiten