Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

15

dak, Waar de bewoners in en uit kunnen zwemmen. Ook zijn er geen gordijnen en kleeden, maar daardoor is het juist zooveel mooier» met parelmoer, mozaiek en voorhangen van kralen, zooiets als je ook wel eens in serres ziet, maar dan van echte paarlen. En in eenvoudige kamers hebben ze zeewier-matten en behang van mosselschelpen en oesterbekleedingen.

Het is heel moeilijk om je dat alles precies voor te stellen, omdat er zooveel is, dat precies het omgekeerde is als bij ons. Als wij iets hebben, dat we erg mooi vinden mag het nooit nat worden zooals kleedjes en borduursel en houtwerk en schilderijen, maar daar worden de mooie dingen er van het water juist veel mooier op.

Zooals bij ons de kraaien en spreeuwen en musschen zijn, zijn daar de kleine vischjes, en zooals hier sommige menschen vogeltjes in een kooitje hebben, hebben de zeedwergjes daar kleine goudvisschen onder stolpjes. Maar de zeedwergen, die een beetje gevoel hebben, vinden dat net zoo gemeen, als sommige menschen hier het opsluiten van vogeltjes.

En kinderen, die veel van dieren houden, strooien daar kruimeltjes op de vensterbank voor de jonge vischjes, zooals we het hier 's winters, als er sneeuw is, voor de vogeltjes doen.

Sluiten