Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

36

kon blijven, omdat het te mooi was en Kreeftenpootje onmogelijk zoo maar opeens een voorbeeldige jongen geworden kon zijn.

Dat was ook niet zoo, doch Kreeftenpootje had een ander terrein voor zijn ondeugd en overmoedige streken ontdekt.

Hij maakte een uitzondering op alle zeedwergen, die, zooals ik jullie al verteld heb, zoo laf en bang van natuur waren. Hij was bang voor niets en niemand en durfde overal heen te zwemmen. Terwijl geen van de jongens van zijn school hem durfde te volgen en niemand wist, waar hij zich waagde, zwom Kreeftenpootje de heele zee rond op allerlei hoogten en diepten, zonder vrees voor haaien of zeereuzen of welke zeemonsters er ook verder te vreezen waren.

Hij ging alleen en kwam alleen terug en zei aan niemand waar hij was geweest. Soms kwam hij wel eens heel laat thuis, na het eten wel eens en kreeg dan van zijn vader een standje doch van zijn moeder een extra lekker hapje.

Sommige dienstvischjes vertelden wel eens, dat ze hem op gevaarlijke plaatsen gezien hadden, en waarschuwden hem en later zijn ouders. Zilverstaartje zat soms in groote onrust over haar kind en zwom vaak in alle richtingen om het huis heen om

Sluiten