is toegevoegd aan uw favorieten.

Het nieuwe kookboek

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

73

Koude Sandwiches. Hamsand wiebes. (± 24 stuks).

150 gr. ham. — 5 gr. bloem. — 5 gr. boter. — l/a dL. bouillon — mosterd. — peper. — casino- of sandwiohbrood.

Hak de ham fijn. Verwarm, roerende, de boter met de bloem. Roer dit samen tot een gladde massa. Giet er dan langzaam den bouillon bij. Laat dit sausje nog 5 a 10 minuten doorkoken. Meng er daarna de fijngehakte ham door. Maak de massa op smaak af met een weinig peper en mosierd en laat ze koud worden. Snijd een kapje van het casinobrood, zet het rechtop, smeer het met zachte boter, snijd er met een scherp mes een dun sneetje af, besmeer dan weer het brood en ga zoo voort tot een voldoend aantal plakjes verkregen is. Strijk de hammassa over de helft van het aantal beboterde sneetjes, leg op elk bedekt sneetje een tweede beboterd plakje; snijd rondom de korsten weg en snijd vervolgens ieder sneetje in de helft. 'Stapel de sandwiches netjes op een schotel, die met een gevouwen vingerdoekje bedekt is.

Sandwiches kunnen ook belegd worden met: leverpastei, galantine (zie de recepten hiervan), kaas, b. v. Gruyèrekaas, gerookte of gepekelde ossetong, gerookte zalm, rookvleesch enz. •

Vleesch.

Het Braden van Groot Vleesch.

Keur het vleesch en weeg het. Bereken naar het gewicht de hoeveelheid vet en zout en den braadtijd van het stuk. Neem 1 K G. mager vleesch, 75 a 100 gr. vet en 10 gr. zout, op rollades wat minder zout, omdat die van binnen reeds gezouten zijn.