is toegevoegd aan uw favorieten.

Wereldrecepten voor de Hollandsche keuken

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VOORGERECHTEN.

87

2 stukjes seré, 3 djeroek-poeroetbladeren, 1 theelepel tjabé.

Bereiding. Stamp de fijngesneden sjalotten en knoflook, de trassi, het zout en de kerry samen fijn ; fruit ze dan in de Buk.

Voeg hierbij de melk met de laos, de seré, de djeroekpoeroetbladeren en de tjabé ; laat alles samen aan de kook komen, roer er dan de in tweeën of in vieren gesneden hard gekookte eieren door en laat die meekoken tot de saus eenigszins gebonden is geworden.

Opmerking. Zie voor de Indische benoodigdheden, die in dit gerecht vóórkomen, de aanwijzingen daaromtrent in het voorwoord.

Eieren met kerry (Engelsch). 40 G. boter, 20 G. tarwebloem, 2 kleine uien (ong. 50 G), 2 theelepels kerry, 2V1 dL,. bouillon, 2 eetlepels room, 6 hard gekookte eieren.

Bereiding. Laat in een diep pannetje de boter met de gesnipperde uien, de bloem en de kerry hchtbruin worden; voeg er roerende den bouillon bij en laat de saus roerende nog even doorkoken tot ze voldoende gebonden is.

Maak de saus af met den room en giet ze dan warm over de in vierde partjes verdeelde eieren. Dien den schotel vooral warm op, desverkiezende met wat droge gekookte rijst er omheen.