is toegevoegd aan uw favorieten.

Meisje

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

91

Meneer Richter toch heeft een en gros zaak in meubelen en in alles wat maar eenigszins tot de inrichting van een elegant huis kan worden gerekend. Hij is, zonder eenigen twijfel, de eerste, zoo niet de eenige, op dat gebied in Holland.

De aanzienlijksten komen bij hem en doen er hun inkoopen of geven hun bestellingen. Meneer Richter onderneemt zelf de verste reizen om aan de verlangens van zijn hooge klanten te voldoen.

Hij gaat k naar Brussel, naar Parijs en ook den anderen kant uit, naar Keulen; onlangs is hij zelfs naar Weenen geweest, waar hij door een introductie van den heer Schönwerth, door den eigenaar van de beroemde fabriek Thonnet en Co. werd ontvangen.

Clara, die artistiek is aangelegd, vindt het heerlijk' in zijn uitgebreide magazijnen te dwalen, 't Is nog niet zoo heel lang geleden dat dit Paradijs voor haar en Elisabeth ontsloten werd. Als kinderen mochten ze er nooit in komen. Wel een enkelen keer door een kier van een der deuren aan den overkant der lange gang gluren, als er hooge bezoekers waren.'Kort geleden nog was de Kroonprins er met den Russischen troonopvolger geweest.

Elisabeth was toen even voor den dag gekomen in een fonkelnieuw groen en wit geruit barège toiletje;