is toegevoegd aan uw favorieten.

Moeder

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

91

„Nom de Dieu?" riep ik, eveneens driftig, uit. „Wat bedoelt u met die woorden ? Ik ben een man van eer en laat mij door niemand' beleedigen, zelfs niet door u. Wat heeft u tegen mij ? Ik ben een fatsoenlijk man, u kunt overal naar mij informeeren."

„De opvatting van fatsoen is verschillend," hernam hij, „volgens mijn code d'honneur is het niet de handelwijze van een gentleman om een jong meisje, achter haar ouders om, het hof te maken en tot geheimhouding aan te sporen. Dat zou voor mij reeds voldoende zijn om een einde aan de heele'zaak te maken ... en je het huis te ontzeggen, maar er is iets anders; uit principe ben ik tegen huwelijken ih de familie. Je bent Elly's cowsin germain^nader kan het niet en zulke verbintenissen zijn fataal. Ze veroorzaken gedegeneerde, vaak idiote, kinderen en aan zulk een gevaar wil ik mijn dochter niet blootstellen."

„Maar dat is overdreven! Elisabeth en ik zijn beiden zoo gezond en normaal mogelijk, waarom zouden wij geen gezonde en normale kinderen krijgen?"

„Omdat ik het verbied, sacré Dieu," brulde je vader. „En nu ga je het huis uit...

„Zonder afscheid van Elly te nemen?" stamelde je moeder, zich voor het eerst in het gesprek mengende.