Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ik wil, op visite om weg te gaan als 't me er tegenvalt of om er te blijven en dan niet op visite. Ik kan 't, omdat je me niet kent en ik toch ook weer als een heel intieme met je meeleef.

Nooit heb ik me zóó vrij gevoeld als nu; iedere salto mortale en buiteling is me op elk moment gepermitteerd. Zoo gaan we dan samen op stap; maar wie ben je? of liever, wien stel ik me toch als lezer voor ? Eigenlijk begeer ik me twee categorieën, waar ik mee praten kan, of wilt ge, iets van die twee moet in mijn lezer wonen, zal er contact tusschen ons zijn: iets van een jong meisje en iets van een emeritus.

Met jonge meisjes wil ik nu praten, omdat haar oogen lachen; maar wordt hier niet ijdel door. Denk niet, dat 't me zal bekoren, want ach neen, jelui denkt nu, dat je in de fleur van 't leven bent en op zijn mooist, zooals ziellooze menschen zeggen. Maar geloof 't niet, als je getrouwd bent, ben je veel mooier, en als je vijf kinderen hebt, ben je weer vijf maal mooier. Nu snap je 't leven nog zoo weinig, kun je nog zoo lachen en spelen en dat heeft iets boeiends voor hem, die ook lacht en speelt, maar zoo anders,

8

Sluiten