is toegevoegd aan uw favorieten.

Handboek voor luchttoerisme

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

7. Zet u bij het landen met de voeten naar voren schrap. Ik doe dit in een taxi ook steeds wanneer ik met een vreemden chauffeur rijd.

Bij een botsing of een aanrijding voorkomt het, dat men naar voren schiet en zich aan het glas verwondt.

8. Steek geen arm of hoofd plotseling buiten boord. De winddruk zou u verrassen en u kunnen bezeeren, zeker verliest u uw hoofddeksel.

9. Wuif niet met hoed, pet of sjaal buiten boord bij het vertrek, de luchtstroom zou ze u uit de hand kunnen rukken, waardoor ze in de roeren terecht zouden kunnen komen en deze onklaar maken.

io. Werp geen voorwerpen uit het toestel hoe klein ook. Van een paar honderd meter hoogte vallende, krijgen zij de snelheid van een geweerkogel en zijn dus gevaarlijk voor aardsche stervelingen.

n. Hebt ge bagage bij u, berg die dan „zeevast" op, opdat ge u uw handkoffer „niet op den hals haalt", wanneer de landing, door een oneffenheid van het terrein, niet geheel zonder stoot verloopt, en de bagage uit het net zou kunnen vallen. In den trein doet ge het toch ook!

12. Reist ge met een open toestel, neem dan een goede stofbril mee van „triplex" glas of celluloid en zet een leeren of zijden kapje op om uw coiffure te beschermen 1

En vertel een ieder van uw vlucht.

102