is toegevoegd aan uw favorieten.

Het boksen

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Voor wie kleeding wenschen, het volgende: Bovenlijf naakt of met dunne, wollen trut met lagen hals en korte of in 't geheel geen mouwen. Men houde, om aan te trekken, als men na 't werken wachten moet, een zware wollen trui (sweater) gereed. Een kort broekje van tricot, zijde of wol of wel een z.g. voetbalbroekje. De band moet wijd zijn, opdat men vrij met 't middenrif kan ademhalen. Zijn handschoenen of schoentjes wat groot, dan trekt men daaronder onderscheidenlijk gewone garen straathandschoenen of sokken aan.

Vóór het boksen, trekt men alle kleedingstukken, die men aan heeft, uit en daarvoor — als men niet naakt wil werken — de voor 't boksen bestemde aan. Men houde nooit 't zelfde aan tijdens en na het boksen. Bij1 't boksen zweet men, het is dus zeer onhygiënisch en weinig frischj die kleeren te blijven dragen.

Na het oefenen, zoodra de adem zich hersteld heeft en vooral, terwijl men nog warm is, neemt men een warm of lauwwarm stortbad of 'n afsponsing, dan goed afdrogen en aankleeden. Blijft men nog even in de zaal, dan niet dadelijk te zwaar instoppen. Korte massage om stijfworden te voorkomen is goed, veel wrijven niet noodig, daar het boksen zelf het geheele lichaam masseert. Wat gewone glijpoeder strooien is wel aangenaam voor de huid.

Een enkele maal per week hard werken bij