is toegevoegd aan uw favorieten.

Wildvogel

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

logika van mijn vragen. Maar daar vertelde hij mij de geschiedenis van een doofstomme, wiens ooren door Jezus geopend werden. Hij deed niets dan mij de geschiedenis vertellen, zonder toepassingen. Die heb ik zelf hier in de eenzaamheid naderhand gemaakt. En ik ben er hem dankbaar voor, want als ik iemand vraag om mij te steunen, dan wensch ik daarom nog niet gedragen te worden. Ik wensch altijd zelf te gaan. Het bevreemdde me, dat bij, die mij niet kent, dat begrepen heeft.

— De kluizenaar is een menschenkenner; je gelaat is voor hem als een open boek.

— Het doet je goed zulk een mensch te ontmoeten, zei Wildvogel zacht. Hij zou je terecht kunnen brengen met je zelf.

— Hebben zijn woorden je van avond goed gedaan?

— Ik heb over dien doofstomme nagedacht, antwoordde Sonia. Toen hij kwam, kon hij Jezus' stem niet hooren, en evenmin zeggen, wat hij begeerde. Hij deed niets dan komen, en bij werd genezen. Toén hij tot Jezus ging, gehoorzaamde hij dus enkel aan zijn eigen behoefte. Is die behoefte dan ook reeds Gods stem?

— Wel, lieve, wanneer je de eenzaamheid hebt gezocht om zulke gedachten te denken, dan kan ik je niet beknorren. Heb je de oplossing van je levensraadsel reeds gevonden?

— Hoe zou dat kunnen, daar ik immers den weg der gehoorzaamheid nog niet begonnen ben te gaan? zei Sonia en keek weer uit naar de zee.