Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

nieuw voelde hij in zijn oude, versleten lichaam de warmte en wemeling van het leven, de kracht en de koorts van vroeger.

— Laat Fischl naar de duivel loopen, vervolgde hij opeens op andere toon, beslist en kortaf. En als je niet heelemaal idioot bent, dan stuur je je Alec dezelfde kant uit. Niet? Als je hem je geld erdoor laat brengen, wat moet je dan beginnen, als ik dood ben? Dat kan je niet schelen, niet? Dan is het altijd nog tijd om je tevreden te stellen met de oude Fischl? Ach, ik ben ook eigenlijk een oude dwaas, bromde hij opeens. Hij pakte Joyce bij de kin en klemde die zoo ruw tusschen zijn vingers, dat zij een schreeuw gaf. Je zult mij het genoegen doen blindelings het contract te teekenen, dat ik voor je huwelijk zal laten opmaken. Ik heb geen zin om mij voor je gigolo af te beulen. Begrepen? Wil je geld?

Zij knikte zonder te antwoorden. Hij liet haar los, opende een lade. — Luister, Joy... Morgen ga je uit mijn naam naar Seton, mijn notaris. Hij zal je iedere maand honderd vijf tig pond laten uitkeeren.

Hij krabbelde haastig een paar cijfers op de rand van een krant, die op tafel slingerde.

— Dat is ongeveer, wat ik je vroeger gaf. Iets minder. Maar je zult je daar nog eenige tijd mee tevreden moeten stellen, mijn kind... want

Sluiten