Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ik ben nooit een goede vrouw voor hem geweest. Ik ben te oppervlakkig, om zijn werk te begrijpen. En daarom is vader in mij teleurgesteld."

Mijn vader kon ook in die dagen niet meer zijn huis verlaten en in plaats van jou ging Nico mee, die juist in de stad was. Nico vond die promotie een pret en een eer, en op zijn kinderachtige wijze was hij trotsch op zijn vader, die den familie-naam glans gaf. Het was een afleiding voor hem. Voor Nico bestond het leven uit afleidinkjes, of het een kerkgang, een bruiloft, een bordeel, een begrafenis, een concert of een operette, een wijsgeerige lezing of een schandaaltje was. Meer verlangde hij van niets en meer trok hij uit niets. Ik schaamde me voor dien zoon, die glunder naar mij keek en zelf onze auto bestuurde.

Ik heb de woorden van mijn promotor niet goed gevolgd. Ik moest maar steeds naar het gezicht van den ouden Dacosta kijken, die op de eerste stoelenrij naast mijn vrouw, recht tegenover mij zat. Dacosta lachte vergenoegd en nu geloof ik, dat hij echt blij was met die promotie en zelfs trotsch op zijn schoonzoon. Toen dacht ik aan de critiek, die hij natuurlijk

Sluiten