is toegevoegd aan uw favorieten.

Succes in de bakkerij

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Daarna wordt het staatje der deeggewichten geraadpleegd om te weten, hoe zwaar de deegstukken moeten worden afgewogen.

Bij gebruik van 30 liter water per baaltje bloem is dit 905 gram. Denk er aan zuiver af te wegen met zuivere gewichten en een goede weegschaall

Nu gaat men opbollen.

Men laat de bollen ca. .15 minuten aankomen en gaat dan uitrollen.

Zet de bollen zoonoodig tusschen de kleedjes, of anders dadelijk in de pannen.

De pannen zijn.van te voren ingevet met een zuivere olie.

Hierbij nog een raad, die voor alle gebak geldt; iets dat geheel vanzelf spreekt en toch dikwijls over het hoofd wordt gezien:

Maak van tijd tot tijd het busje of potje, waarin gij Uw bakkersolie bewaart, goed schoon. Gij voorkomt daardoor het gevaar, dat Uw olie ongemerkt ineens ranzig is geworden.

Men laat nu in de pannen flink aankomen, echter niet te schraal, maar ZEKER NOOIT TE VOLI

Ook NOOIT TE VOL SCHIETEN!

Dit is voor den bakker een zeer gewichtig moment, dat alle aandacht vereischt.

Bij te vol schieten krijgt men een slechte kleur op de kruim en daarbij grove poriën.

Oventemperatuur 250—260° C.

Baktijd ca. 25 minuten.