is toegevoegd aan uw favorieten.

Succes in de bakkerij

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HONIGKOEK:

3 kg Wessanen’s Roggebloem 0

1,5 kg honig behandelen als hier-

0,5 kg blanke stroop voor omschreven.

1 liter karnemelk

Na 1 dag, beter eenige dagen, liggen, op IV2 kg. toevoegen:

0,1 kg honig 0,015 kg dubbelkoolz. soa

ia

Daarna de boven omschreven bewerking:

De kantkoek, welke van vorige baksels afkomstig is, kan ook verwerkt worden en wel als volgt:

3 kg Wessanen’s Roggebloem 0 2,4 kg glucose

0,5 kg oude koek of kantkoek 0,05 kg. koekkruiden.

Behandeling als hierboven opgegeven. Daarna toevoegen:

1 kg honig of 1,2 kg glucose. Glucose in 0,1 liter water opsmelten en daarna goed koelen.

Verder dezelfde bewerking.

De houten raampjes komen op een ijzeren plaat te staan, waartusschen de koekdeegjes worden gelegd. De kanten van de houten raampjes, aan de binnenzijde waartegen de koeken komen te liggen, worden beplakt met stukjes koekdeeg, opdat geen houtsmaak aan de koek komt. Verder het deeg steeds zoo groot nemen, dat de oven geheel wordt gevuld. Dus bakken met vollen oven.

De glucose, welke bij de tweede bewerking wordt toegevoegd, moet goed zijn gekoeld, daar anders de dubbelkoolzure soda door de warmte zou worden ontleed, wat eerst in den oven moet gebeuren tijdens het bakproces en niet daarvoor. Hier vooral goed opletten, daar dit een zeer belangrijke factor is.

Als smeerolie: slaolie of bakkersolie.