is toegevoegd aan je favorieten.

Doolhof

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

je naar 't buitenland gaat? En mag ik je daarmee financieel helpen? Ik ben daar door mijn opdracht van de Westra's best toe in staat. Ik zal je geregeld iedere maand een vaste som doen toekomen. Hier sluit ik die vast in voor de maand September. Dat is met wat je zelf nog hebt, wel voldoende, hoop ik? Mocht je meer noodig hebben, schrijf het mij dan gerust, als aan je besten vriend.

Ik weet dat het je tegenstaat geld aan te nemen als een geschenk, maar beschouw dit niet als zoodanig, maar als een leening. Later, als je zelf genoeg inkomsten krijgt, kun je beginnen mij af te betalen.

Wij moeten elkaar gedenken als kameraden, die 't goed met elkaar meenen, maar die niet meer samen kunnen gaan. Ik hoop dat je leven zich in een opgaande lijn zal bewegen.

Denk niet dat ik dit besluit lichtvaardig genomen heb. Het kostte mij veel moeite; maar ik zal mij wel schikken. Door mijn werk in Brabant zal ik vooreerst toch vaak van huis zijn en is de overgang voor mij niet te groot.

Geloof mij steeds je oprechte vriend,

ALFRED.

De brief valt in haar schoot. Zij rilt. Het is koud geworden. De wind wordt sterker; hij vaart aan over de zee, die zij ziet deinen, hooger, boller, wilder. Huiverend staat zij op en gaat naar de keuken.

Wat moest zij ook weer doen?