is toegevoegd aan uw favorieten.

Parade gaat door!

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ze werkte nu opnieuw in de Konservenfabriek. Vroeger was zij er sorteerster maar dat viel haar te zwaar toen zij weer zwanger werd. Thans doet ze er lichteren arbeid. Ze keek naar haar handen.

— Die zien er nu ook weer wat beter uit. 't Brengt wel niet veel in, maar ze is zuinig. Een paar avonden helpt ze in een Platterei. En ze heeft een spaarpotje. Weer was het, of haar gelaatskleur verdonkerde, en hij begreep waar dat spaarpotje vandaan moest zijn gekomen. — Na dien Zondag in het Ratsholz was zij, vertelde zij hem, niet meer buiten geweest. Op een avond liepen zij het Johannapark door. Hij kon zijn collega's uit de zaak ontmoeten, maar dat deerde hem niet; hij probeerde hen niet te minachten maar gaf niet om hun spot. Het was trouwens gewoon dat een jongen met een meisje liep. Toch voelde hij diep-in eenige schaamte dat het niet met een van de andere meisjes was die zij tegenkwamen. En waarom had hij nog steeds bij de Röhlers geen digestie-visite gebracht? Deze vrouw wekte in hem niets dan deernis. Zij vertelde hem: op haar verdieping woonde nu een jonge arbeidersvrouw die dol was op Ghristian en het kind graag een uurtje in haar kamer nam of met hem in een plantsoentje ging zitten.

— Ik kan niet altijd met het kind zijn; het maakt mij treurig als ik aan zijn toekomst denk.

Een anderen keer zaten zij in een ,Gasthof' buiten.

— Je kunt hier Gose drinken. Heb je wel eens Gose geproefd? Zij lachte toen zij zag hoe hij de Gose schenken wilde:

— Je doet het verkeerd! Je moet de flesch plat leggen en de Gose zoo in het glas laten loopen! En dan hoort er een ,Regenschirm' bovenop. Weet hij