is toegevoegd aan uw favorieten.

Als de wereld donker is...

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

taai-taai of een cadeautje hadden gehad, waren werkelijk bóós, want die kregen honger, en waren heelemaal niet gediend van al dat spektakel omdat ze het liefst van alles eerst wat te eten wilden hebben. In de kille, zwarte buurten waar die menschen woonden, waren zelfs kinderen die niet eens in Sinterklaas gelóófden, en dat is wel hèèl erg.

Die kinderen kregen wollen flanelletjes van een damescomité, maar toen geloofden ze nóg niks. En de Sinterklazen namen een plattegrond van de stad en zochten, en zochten..., maar de kilste en zwartste buurten vonden ze niet.

En in Zonnenburg, een wijk waar de straten stegen zijn en de huizen groote donkere blokken, was ’t allemaal narigheid. Daar konden ze de naam van Sinterklaas eenvoudig niet meer hóóren. En op een donkeren middag, strompelde daar de kromme kleermaker van de zolderétage de uitgesleten treden af naar de straat. Hij zwaaide met z’n groote schaar en zei dat ie nog nooit zoo het land aan iemand had gehad als aan deze Sinterklazen. „Hier zie je ze nietl” riep ie schril. ,,Hièr komen kunnen ze nietl Wat