is toegevoegd aan uw favorieten.

Als de wereld donker is...

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

niet veel waard wat betreft uitdrukking. Marius schoof z’n pet op z’n achterhoofd, krabde in z’n kuif en ging naar de forellen.

„’tlszoo”, zei de oudsteforel. „Waarom zou die kreeft er om liegen? Hij heeft het gehoord van een heer met een snor”, en toen vroeg ie wat ze precies moesten doen om een aardig sommetje te verdienen.

Marius boog zich geheimzinnig voorover. „We halen de haas uit de etalage,” zei ie, „hangen hem boven in de kerstboom, en gaan hem bij opbod verkoopen.” Toen vertelde ie, dat ie alvast drie menschen wist, die niet naar huis wilden zonder haas. Het waren het keukenmeisje van de legatie, de eigenares van Pension Huize Vriendschap, en een alleenwonend heer, die voor zichzelf kookte. Ze waren alle drie te laat van huis gegaan, en toen ze eindelijk op straat stonden om hun inkoopen te doen, bungelde op een heele hoop deuren een bordje met „uitverkocht”. „Maar ze hebben hun ziel en hun zaligheid op zoo’n beest gezet”, zei Marius. Hij had ze achtergelaten in de Hoofdstraat, waar ze gejaagd alle hazenwinkels afholden.