is toegevoegd aan uw favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

En jonker van Ratburgh nam afscheid van het kennisje van de revue zonder een stap verder te komen, en hij reed als een demon over het asfalt, en door het denken en de hitte hield ie het niet meer uit in z'n wagen, die hij achterliet om alleen verder te gaan door de slapende stad waar de maan scheen met z'n portable.

Door al het denken en de hitte voelde jonker van Ratburgh zich toen een beetje eigenaardig in die zomernacht, waarom ie wat ging zitten op een bank tegenover een standbeeld, tot er iets boven z'n hoofd begon te slaan. Het was twee uur, wat hem plotseling voortjoeg omdat 't artikel er om negen uur moest zijn, waarom ie z'n zakboekje verscheurde en de blaadjes tusschen de portable deed bij het wankele licht van een lantaren.

Hij begon zoomaar klakkeloos over sociale misstanden in het algemeen, en dat dat moest veranderen, en dat er overdekte parkeerterreinen moesten komen, en dat de aardbeimannen iemand Zondagsmorgens niet wakker mochten schreeuwen.

Er waren al twee blaadjes van het zakboekje vol getypt toen er een agent kwam met een groote mond, die zei dat ie op moest houden met tikken in de nacht.

Jonker van Ratburgh ging verder. De agent liep achter hem aan, wat wees op wantrouwen, wat ik schandelijk vind. Waarom kon een man als Brederode indertijd wèl avond aan avond langs de wallen dwalen zonder dat een kip op hem lette, terwijl in ónze dagen een onschuldig iemand met een porta-