is toegevoegd aan uw favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

de societeit, waarna ie uitlegde dat 't voor iederéén tenslotte toch altijd min of meer levensgevaarlijk bleef er heen te gaan, waarmee ie niet het concours bedoelde maar het heele land, waardoor de oude heer Quall vlam vatte en schor riep dat 't een edel land was, net als wij, wat jonker van Ratburgh natuurlijk best wist, maar wat niet weg nam, dat ie bang was dat ze zich in hem konden vergissen, en hij zei oprijzend dat er daar veel doodelijke vergissingen voorkwamen, wat je ze après tout niet eens kwalijk kon nemen met zooveel onzuivere elementen in de atmosfeer.

Het gesprek had groote afmetingen aangenomen omdat iedereen het zoo verschrikkelijk vond de eer van een land in twijfel te trekken, wat de arme jonker van Ratburgh heelemaal niet had willen doen, wat ie riep, stampend met z'n glas, wat slecht was voor z n zenuwen, waarom ze verder zwegen en het testament, waarvoor ie een notaris had besteld, accepteerden als excentrieke trek van z'n geslacht.

En de dagen daarna legde ie maar aldoor aan iedereen uit waaróm ie een testament nam, waardoor z n zenuwen stegen, en hij zei tegen mij dat ze bijvoorbeeld op hem konden schieten als ie liep, omdat ze konden denken dat ie wég liep. Of hij zou vlak naast iemand kunnen loopen die weg liep, wat ook gevaarlijk was. Of hij zou in contact kunnen raken met menschen met verkeerd bloed, waardoor ie misschien wel nooit meer terug zou keeren. En toen dronken we iets in de Ritz Bar, waarna ie weer vliegensvlug terug moest naar de notaris, waar ie de