is toegevoegd aan je favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

de gevolgen. En de eer van het leger was luitenant Knakkerman zóó dierbaar, dat ie al die 30 rolletjes appelmotief-behang aan de muren plakte.

Om 11 uur kreeg ie koffie door een reet, en om 5 uur was alles afgeloopen. Toen ie op een perronkaartje met de lokaaltrein van 6 uur terug ging, vond ie de portefeuille in de voering van z'n vest.

Luitenant Knakkerman zegt, dat 't leven een leerschool is, maar dat hij, persoonlijk gesproken, toch liever geen behanger zou willen zijn.

Luitenant Knakkerman en Amélie van Naeldwijck hebben samen een ongeluk gehad, en omdat hij geen ruggegraat in z'n karakter heeft, is zij daar onmiddellijk van gaan profiteeren met funeste gevolgen.

Amélie is de eenige dochter van de ouwe meneer van Naeldwijck, die dol is op politiek en kunst van goeie schilders. Ze is eenigszins geelachtig en te dun, wat niet wegneemt dat ze toch een mensch is, ook al wórdt ze met de dag ouder, wat overigens niets met deze geschiedenis te maken heeft. Ze heeft verder al vanaf het Lyceum rondgeloopen met een onbeantwoorde vereering voor Guus Knakkerman, (dit terzijde), en zat om de haverklap bij z'n rheumatische mama, die alles aanmoedigde met het oog op haar financieele zijde.

En verleden maand ging ze wéér op pad naar de arme oude mevrouw, met wie luitenant Knakkerman zich toen juist geïnstalleerd had op de top van