is toegevoegd aan je favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kalender, en ze zei dat 't erg meeviel, dat ze gesterkt werd van bovenaf, en ze raadde ons aan om de volgende morgen mee te gaan naar de Paaschpreek in de dorpskerk, waar een koor iets van Handel zou zingen, en toen gingen we de trap op en begon de nacht.

Ik sloot alles om. Desmond snurkte door de tusschendeur, wat een veilig gehoor was, maar toch worstelde ik die heele nacht met ontzettende visioenen en hield de wacht bij het raam waardoor ze konden binnenklimmen langs de wingerd. Toen begon de morgen met een haan, en twee minuten later begonnen alle andere hanen in het kippenhok, en toen de zon opkwam viel ik in slaap.

„Gelukkig Paaschfeest", zei tante Eugénie bij het ontbijt. De tafel om haar heen was een en al ei. Ze hadden allemaal beschilderde gezichtjes en een gekleurd pruikje vloe als hoed, wat haast zonde was

om stuk te slaan.

,,Je ziet er moe uit", zeien ze, en dat was zoo omdat ik, zooals gezegd, gewaakt had voor het personeel. De huisknecht met de kruinen had me die heele nacht geen oogenblik losgelaten, en ook de gedachte aan de vreeselijke kromme van 60 was me angstig

komen maken.

We stonden op van de versierde Paaschtalel met

de verschillende eieren en de dotterbloemen, en reden naar de kerk in een soort brik.

De geloovigen op het plein keken boos naar mijn schmink. Tante Eugénie stapte voorop met de muziektasch, dan ik en Desmond.

Tante Eugénie verdween met de tasch op het or-