is toegevoegd aan uw favorieten.

Het begon met Napoleon

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HET BEGON MET NAPOLEON

vroeg Inspecteur Vermeer, toen Bunt een half uur., nadat hij de hulp van den Shell-monteur had ingeroepen, weer in de kamer trad.

„Ja, daar ben ik weer."

„Vechtpartij ?"

„Nee, een moord."

„Och kom ?" en Vermeer keek nu even op van zijn lectuur.

„Ja, en een moord die ook niets met de kermis te „maken heeft."

„Wat dan?"

„Een heel eigenaardig geval. Een man, die op de „kermis staat met een schiettent heeft gisteren op een „verkooping in Van Andels Verkooplokaal een „partij wassenbeelden gekocht, afkomstig van dat „ouwe panopticum. Hij pakt ze zelf in de kisten, laat „die kisten vanmorgen halen, legt de beelden uit in „een schuur en nu blijkt dat het beeld van Napoleon „I geen beeld is, maar het lijk van een man !"

„Allemachtig, kerel!" riep Vermeer uit. „Dat is „eerste klas criminalogie!"

„Het is het lijk van een man van ongeveer vijf en „dertig jaar, bruine oogen, donker blond haar, clean „shaven. Geen schot of steekwonden, maar wel „wurgplekken aan de hals. Het heele lijk was onder „de kleeren bedekt met een laag ongebluschte kalk. „Maar omdat er uitwendig nog geen ontbinding „was ingetreden heeft dat zijn werking nog niet „kunnen doen. Alles was nog droog. Ik heb het lijk „naar het gasthuis laten brengen voor de sectie en „meteen de fotograaf gewaarschuwd om mee te „gaan."

Het begon met Napoleon.

3