is toegevoegd aan uw favorieten.

Tweesprong

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

die romantische dweperijen van me, dan zou hij er nog wel iets anders op weten te vinden 1 Die dijkwachterszoon moest nu voorgoed uit mijn gedachten'. Als Pauwe dan niet goed genoeg voor me was, kon mijn vader er wel op rekenen, dat zijn belangen in de zaak ook niet goed meer waren 1 Dat moest hij wél begrijpen 1

En zoo bleef hij nog een tijdje doorgaan," besloot zij.

„Wat heeft je vader wel tegen jou gezegd, toen hij dit vertelde ?"

„Wel, dat het natuurlijk een kwaad dreigement was, omdat alleen de grossierderij niet aan kunnen houden, wanneer Volvers zich terug wil trekken. Hij kan ook willen, dat vader zich uit laat koopen."

„Waarom laat je vader het daar dan niet op aankomen ? Dan kunnen jullie toch gaan waar je wil ?"

„Ja zeker 1 dat doe je maar niet zoo gemakkelijk met een zaak, die je heel je leven lang hebt opgebouwd, zooals m'n vader 1" Zij had het opgewonden uitgeroepen en eraan toegevoegd :

„Hij voelt zich nog veel te jong om nou al te gaan rentenieren."

„Als Volvers jullie wegwerkt, kom je ook maar naar Rotterdam. Heb je dat allemaal ook al aan Gerrit-Jan geschreven ? Wat denkt die ervan ?"

„O, dat het weer echt iets van Volvers is. Zelfs was hij bang, dat zij hem, waar hij nu is nog weer op de een of andere manier zouden probeeren te treffen, uit wraak omdat hij voor jou heeft getuigd in de rechtszaak 1"

„Ploerten zijn het. Zie maar wat je doet, of je komt