is toegevoegd aan uw favorieten.

Tweesprong

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

naar chemicaliën, maar ook verschillende andere geuren trokken er door elkaar op. Van der Lugt ontving hen, zooals hij gewoon was de ambtenaren van de belasting te ontvangen, die hier kwamen neuzen naar verboden goed ; hij groette namelijk in 't geheel niet, maar ging door met eenig werk, waaraan hij voor den schijn begonnen was. Direct echter betrok de zaakwaarnemer hem in de discussie, met de mededeeling, dat dit hier de gegadigden waren voor de overname van de zaak.

Veel had de man ook daarna nog niet gezegd, alleen antwoord gegeven op de vragen, die hem gesteld werden.

Naarmate zij langer in 't huis rondliepen, begonnen zij er meer aantrekkelijks in te ontdekken; er zou bovendien op dezen stand nog veel meer van te maken zijn, dan Van der Lugt er uitgehaald had, zelfs zonder smokkelarij 1 Zij waren na afloop met den zaakwaarnemer mee naar 't advocaten-kantoor gegaan ; haar vader gaf daar de opdracht om het huis en de zaak te koopen en er de noodige werkzaamheden in te laten verrichten, zoodat het zoo spoedig mogelijk betrokken kon worden. Van dat oogenblik aan togen er dan ook stucadoors en schilders aan den gang, electriciens en behangers, terwijl twee volwassen werkvrouwen met de groote schoonmaak begonnen.

Dien middag waren het meisje en haar vader verder in Rotterdam gebleven ; de kruidenier om de noodige bestellingen alvast te doen en om de stukken te tee-