is toegevoegd aan uw favorieten.

Timboel

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

tingen en ringen en vooral haar mooie klosvormige oorknoppen!

Dien avond opent Hardjo het dansfestijn voor de mannen, dat zal duren tot den volgenden morgen. Latiah noch hij mogen dien nacht een oog dicht doen, daar hun dit groot onheil zou kunnen bezorgen.

Latiah moet dapper volhouden. Ze vecht tegen den slaap, die haar bijna overmant en spert haar oogen wijd open, uit angst, dat ze dicht zullen vallen. Ze moet nog geduld hebben, want pas den volgenden dag zal de Pengoeloeh het huwelijk inzegenen. Het is echter met Latiah, die dien morgen met den bruidegom op het matje bij den Penggoeloeh nederknielt, maar haar plaatsvervanger, die de geloofsbelijdenis opzegt en de gestelde vragen in alle plechtigheid beantwoordt.

Onder den indruk van het genoten bruiloftsmaal, dat na de huwelijksvoltrekking gehouden is, zit Timboel, die nog te jong is om bruidsjonker te zijn, voor zijn huis en wacht. Hij is moe van het weinige slapen, het feesten en het vele lekkere eten; maar dat kan hem niet schelen, want straks zal hij zich kostelijk kunnen vermaken, als hij mee mag loopen in den optocht, waarmede het bruidspaar een rondgang gaat maken door den kampong.