is toegevoegd aan uw favorieten.

Blank om zes

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

wil mijn gedachten rustig kunnen concentreeren op dat spiegelei; anders kan ik er niet voldoende van genieten! Het is een ideaal spiegelei, zijn oog glimt of het gepolitoerd is en het zwemt bevallig in een lichtgebruinde botersaus met een smaak, waarbij ambrozijn zooiets wordt als aangebrande zuurkool!"

„Hij wordt lyrisch," zei Rudolf Medemblik. „Maar ik vind het ook niet noodig dat we onze eetlust nu gaan be . . . afleiden met praatjes over onze leerlinge."

„Ja, zoo denk ik er ook over," viel Steven Herklots bij. . .

„Maar waarde collega's," sprak Jaap nu. „Ik wil jullie eetlust niet bederven hoor, maar ik vraag me toch af, of het geval, dat Pablo naar voren bracht nu wel zoo belangrijk is dat we daar speciaal over moeten gaan vergaderen. Ik vind dat heelemaal niet noodig! Te minder omdat het wel haast niet anders kan of we hebben van onze leerlinge allemaal dezelfde indruk opgedaan. Een intelligent leergierig meisje, met een blijkbaar aangeboren eerbiedsgevoel voor haar leermeesters!"

„Ja precies!" riep Pablo Savola uit. „Meer behoeft er naar mij n idee niet over gezegd te worden. Dus mijn Secretaris hoeft zijn spiegelei ook heelemaal niet ontrouw te worden. En als we dat eens zijn, is een vergadering volmaakt overbodig."

„Kan ik me volkomen mee vereenigen," zei van den

Drift. „Ik vond haar ook een prettige schrandere leerling"

„Ja, ik ook," viel Herklots bij.

„Nou, wat mij betreft vooruit dan maar," zei nu ook Piet Sterk. „Ze hangt aan je lippen, hé? Figuurlijk gesproken dan!"

„Volkomen eens," beaamde Medemblik.

„Nou kijk es aan!" zei Pablo. „Goed dat ik er even over begon, hé? Nu kunnen we ons weer