is toegevoegd aan uw favorieten.

Blank om zes

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

de Doornenburg. Ik zeg: Rijdt U er maar vast heen. Ik rijd achter U aan met mijn Chevrolet. En dat deed ik ook, maar onderweg kreeg ik een panne aan mijn motor."

„Wat heb je aan je oog?"

„Door de schok sloeg ik even voorover, maar het is niet erg. Wat die menschen, — ik wist niet beter, of die meneer Haspels was alleen met een chauffeur — bewogen heeft om zoo onhebbelijk tegen je op te treden is me een raadsel. Zooals ik zeg die Haspels maakte een keurigen indruk; vlot en hupsch. Enfin, in ieder geval zul je moeten toegeven dat het dreigement zijn effect niet heeft gemist en dat is alvast een positieve winst aan onze kant!"

Rutherford lachte eens verachtelijk.

„Kun je die omzetten in cash?"

Mr. de Vos lachte nu bijna weer normaal en schelde.

„Nog niet. Weet je hoe groot de nalatenschap was?"

„Nee."

„Negen ton. Haspels was zeer confidentieel. Juffrouw," want het dienstmeisje verscheen op het schellen, „twee ouwe klare." Ze vertrok weer, zichtbaar blij dat er niets ergers gebeurde.

„Wat hier bij me kwam met die Kloosterman aan het hoofd was een troep schoften!" zei Rutherford.

„Och, ze waren natuurlijk teleurgesteld en meenden vermoedelijk dat jij niet wou meewerken. Die Haspels had een blanco cheque van Vignol bij zich op de Twentsche Bank! Ja man, we waren aan de rand van een prachtoplossing ... Ja!"

Het dienstmeisje had getikt, bracht de borrels, verdween weer.

„De frissche," zei Mr. de Vos en hij nam een slok. „Als jij de meisjes gehad had, dan was alles voor mekaar geweest."