is toegevoegd aan uw favorieten.

Blank om zes

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„En wat doen we nou?" vroeg Jaap, toen Flip weer weg was.

„Hoe bedoel je?" vroeg Medemblik.

„Wat het weggaan betreft."

„Nou, we gaan immers morgen," zei Pablo, met zorg zijn koffie prepareerend.

„Zouden we aan de zachte wenk van de Notaris maar geen gevolg geven?" vroeg Jaap. „Hij heeft het zoo keurig voor ons uitgeknobeld. 2 uur 50 van Terborg met nog aansluiting in alle richtingen te Zevenaar."

„Ja, de „hint" was duidelijk genoeg," zei Sterk.

„En nu ze van hun kant royaal over de brug zijn gekomen ..." sprak Herklots.

„Dat zijn ze," gaf van den Drift toe. „We konden met dat contract rechtens misschien nog één maand salaris meer eischen, dus twee maanden in totaal. Maar ook die pretentie lijkt me nog erg zwak."

„Als we het Mr. de Vos eens in handen gaven," zei Medemblik. „Maar nee, ik ben er ook tegen om het noodeloos te rekken, hoor! Het zou dan de schijn kunnen wekken of we expres bleven om nog een diner en een ontbijt in de wacht te sleepen! Pablo, hoe denk jij er zelf over?"

Pablo knikte wat somber en ietwat afgetrokken, want hij bekeek juist nog eens het bundeltje bankpapier dat hij ontvangen had en nu in een anderen zak bergde dan waarin hij het eerst had gestoken.

„Ja," antwoordde hij dan, „ik voel eigenlijk wel, dat je gelijk hebt."

„Dan gaan we nu meteen onze koffers maar pakken," zei Sterk, die opstond, „maar dan zal ik het Dirk even mededeelen. Die zorgt dan wel dat we op een fatsoenlijke manier met onze bagage naar het station worden gebracht."

Ze stonden nu allemaal op en toen, met Pablo vooruit,