is toegevoegd aan uw favorieten.

Hotel "De Springende Baars"

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOTEL „DE SPRINGENDE BAARS'

dus wil zeggen, dat ze haar wenkbrauwen vervangt door verfstreepjes op haar voorhoofd, terwijl ze het geheim van heur haarkleur, wangen, lippen en nagels, verbergt onder laagjes verf, crème en lak; ze draagt heel weinig kleeren, ze is zoo mager als een talhout en zoo buigzaam als een wilgenteen.

De zonen van het echtpaar Tulescu zijn cleanshaven jongelieden met uilebrillen voor hun vroegtijdig zwakke oogen, door die brillen gelijken ze precies op elkaar, ze dragen hun donker haar achterover gekamd en zijn vrijwel permanent gekleed in grijze plus-fours en schotsche truien of witte shirts; dat hangt af van het seizoen.

Het geheele gezin rookt sigaretten, de heeren daarenboven pijpen, alleen mevrouw rookt sigaren.

In het bedrijf is als niet-familielid alleen werkzaam een doofstomme negerjongen, die zoowel loopjongen als chauffeur is; indien hij over het gebruik van zijn gehoororganen beschikte, zou hij luisteren naar den naam: Jumbo.

In zijn kantoor zat de heer Anatole Tulescu voor zijn bureau-ministre en hield den hoorn van den telefoon tegen zijn oor; zijn gade Ludmilla zat aan de andere zijde van het kantoorvertrek aan haar bureau te boeken, maar luisterde nu mee naar het gevoerde gesprek.

„Uitgesloten," sprak de heer Tulescu. „Nu ja, wat doet het er toe? ... Zeker, zeker, ik heb ook bericht gekregen, dat er een lek in de leiding dreigt te komen, maar dat is toch heusch de eerste keer niet en bovendien is dat nu eenmaal de risico van het