is toegevoegd aan uw favorieten.

Hotel "De Springende Baars"

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOTEL „DE SPRINGENDE BAARS"

„zoowel voor 't licht als voor dit keurige drukpersje , . . kijk eens aan wat zijn de heeren tip-top geoutilleerd! Een volledige inrichting voor phototypografie en voor het maken van cliché's ... en hier alle mogelijke soorten van drukverf ... en etsgereedschap, keurig, keurig ... het is in orde, hoor! Hier zijn we nu in het hol van de leeuw, jongens, maar de leeuw kan niet meer bijten! Een volledige installatie voor het maken van valsch bankpapier of wat je maar begeert..."

„Hier, meneer Winter... kijk eens," sprak een der rechercheurs, die het deksel van een doos had opgelicht..,, „allemaal Amerikaansche dollarbiljetten ... tjonge, daar zit wel voor een millioen in!"

„En hier verdikkeme ... sweepstakelootjes!" riep een andere, „goed voor oome Arie."

„Hier weer wat anders ..." zei van den Heuvel, „dat lijkt wel Russisch!"

„O, schitterend!" riep Herman verheugd uit, „dat zijn Poolsche duizend dinar biljetten, die moeten we juist hebben! Tjonge, tjonge, wat een knappe werklui zijn dat. Maar we moeten opschieten, heelemaal inventariseeren kunnen we de boel toch niet, daar moet het Parket trouwens bij komen! Ik verwacht elk oogenblik de gevangenisauto uit Utrecht hier, als die er tenminste door kan komen, maar dat denk ik wel. En dan is er hier nog een ophaalbrug, die moeten we ook nog laten zakken. Van den Heuvel blijf jij maar hier met Doornbos, hé, want al die millioenen moeten we toch bewaken. Verleun en Derksen, dan gaan wij nog even verder kijken, maar ik denk niet, dat we nog veel zullen vinden. Dat hoeft trouwens ook niet. 't Is al mooi zoo. Alleen