is toegevoegd aan uw favorieten.

Avontuur in Sowjet Rusland

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

schijnlijk nog minder. Wij hebben nu nogal moeilijke problemen op te lossen. Ik stel u voor, dat ik eerst eens een uitgebreid ontbijt bestel met veel koffie."

Anjita keek ontzet.

„Hoe kunt u nu aan eten denken?" riep ze verontwaardigd uit. „Wij zitten in de val, wij zitten op een vulkaan!" „Wat hindert dat," zei Indix verbaasd, „daarom kunnen we toch wel ontbijten. Daarna vertelt u mij een lang verhaal en daarna overleggen we wat we zullen doen."

„Hoe kunt u dat zoo makkelijk opnemen," zei het meisje met trillende stem.

„Stop that nonsense," zei Indix bot. „Een ontbijt is een ontbijt, we hebben nog tijd genoeg."

Hij belde drie keer en wachtte bij de deur op den kellner, wien hij opdroeg een uitgebreid ontbijt te brengen met veel koffie. Hij vloekte den kellner, het hotel en Rusland danig uit, verklaarde zijn plotselingen eetlust uit zijn gestoorde nachtrust en gelaste Anjita toen de kellner weg was, in de douchecel te gaan zitten. Toen het ontbijt gebracht was, kwam het meisje weer te voorschijn. De zorgeloosheid van den Hollander scheen haar vertrouwen in te boezemen. Zij nam de honneurs waar en slaagde er op Indix' aandringen zelfs in, mee te eten, waarbij zij hem de mededeeling deed, sedert gistermorgen niets te hebben gegeten. Toen rustte Indix niet voor van het rijkelijke ontbijt niets meer was overgebleven.